We believe in People We believe in Green Product Solutions We believe in Fairtrade
Diverse artikelen
© VORM Creatieve Communicatie
top
© roNim technische realisatie
Patchwork  Mooi gekleurde batiklapjes worden samengevoegd tot een bedsprei van formaat. Producent Pandan Wangi uit Yogyakarta koopt reststukjes batikstof op die afvallen bij de productie van allerlei batikproducten. Eerst worden de kleuren en motieven gesorteerd. Vervolgens worden de lapjes op maat geknipt waarna ze door middel van mallen tot een passend geheel worden genaaid. Door deze techniek is elke sprei weer anders van uitstraling en biedt het de koper een uniek product. Patchwork artikelen zijn weer helemaal in en de bedspreien van Pandan Wangi vinden dan ook gretig hun weg naar de Europese consument.
_________________________________________________________________________________________________
Dromenvangers Bekend zijn ze, de dromenvangers in allerlei vormen,kleuren en afmetingen. Ze zijn vanaf 2001 in het assortiment van WISNU. Een echte hype die niet over lijkt te gaan. Oorspronkelijk afkomstig van Indianen uit Noord Amerika maar ook van Aboriginals uit Australie. Gebruikte pvc leidingen van diverse diameters worden door producent Putri Duyung uit Bali tot ringen gesneden en vervolgens bekleed met verschillende kleuren garens, kippeveren en andere materialen. In de loop van de jaren heeft de dromenvanger zich steeds weer door ontwikkeld zonder dat de mythe verloren is gegaan.
Doel van een dromenvanger Het doel van de dromenvanger is overal gelijk. De makers gaan er van uit dat de hemel doorweekt is met goede en slechte dromen. In je slaap is het altijd mogelijk dat je een goede of slechte droom opvangt en die gaat beleven in je droomtijd. Een dromenvanger brengt daarin verandering. Door een dromenvanger in de buurt van je bed te hangen vangt deze de dromen op. Slechte of boze dromen worden door het web gevangen en vastgehouden. Deze spatten uit elkaar bij het eerste daglicht. De goede dromen worden gevangen en vallen via het web op de ontvanger. Op deze manier droomt deze persoon rustiger en heeft een betere slaap.
_________________________________________________________________________________________________
Vogelhuisjes Verschillende soorten natuurlijke materialen worden door producent Wojogroup gebruikt voor het produceren van een wisselend assortiment vogelhuisjes. Bamboe, kokosnoot, bananenblad en stevige helmachtige grassoorten komen veel in de leefomgeving van de producent in midden Java voor.  Deze natuurlijke materialen worden door de medewerkers  met vakmanschap op een ambachtelijke wijze verwerkt . De vogelhuisjes van Wojogroup worden inmiddels succesvol verkocht op zowel de westerse als locale markt.